mandag 27. april 2009

Sprer frykt


La denne bloggen være en motvekt til den almenne pressen som sprer frykt og dødsangst for svineinfluensa. Hvor farlig kan den være?

I USA og Canada var de som fikk sykdommen syke med moderat feber og ubehag i tre dager. INGEN var innlagt på sykehus. De som er døde i Mexico døde av lungebetennelse, noe som selvsagt er trist, men som ikke fortjener den oppmerksomheten den får.

I går ettermiddag brukte NRK dagsnytt ordet døsvirus seks ganger i løpet av en sending. Er det rart folk blir redde - helt unødvendig spør du meg. Men det gjør du vel ikke?

2 kommentarer:

  1. Jo, det tror jeg søren meg jeg gjør. Spør deg, altså...

    En annen ting er de store forskjellene i helsetilbudene verden over. Det påstås jo at Norge har verdens beste helsevesen - noe jeg sterkt betviler etter blant annet å ha fått behandlinger i Litauen som faktisk har virket, noe de ikke har gjort her i Norge.

    Men Mexico med alle dets millioner av innbyggere (drøyt 111 millioner) - hvordan skal de kunne tilby like mye helsetrygghet for alle?

    Det ække muli' det.

    SvarSlett
  2. Jeg har nå sett litt helsetilbud rundt omkring, og tror nok vi skal være fornøyd med det vi ser i Norge.

    Det er når dette når Afrika vi skal se tallene stige. med 25% HIV tetthet og en heftig influensa . Men vi har ingenting å klage over her hjemme.

    SvarSlett